100% NATUURRUBBER

VAN SAP UIT DE RUBBERBOOM.....

.... TOT MATRAS KERN OF KUSSEN

voordelen natuuRLATEX

VOLLEDIG NATUURRUBBER MATRAS

Al 35 jaar verwerken wij matrassen met volledig natuurrubber interieurs. Deze kernen worden vervaardigd in het land waar ook het rubber getapt word uit de bomen. Sterker nog, de plantages liggen naast de fabriek. Op deze manier kan de kwaliteit van de aanvoer van rubber het beste gecontroleerd worden. Doordat het rubber in het land van herkomst verwerkt wordt, kan een matras van volledig natuurrubber vervaardigd worden en hoeft er geen synthetische latex of andere vulstoffen toegevoegd worden. Matrassen die in Nederland of België gemaakt worden of talalay latex dient altijd een gedeelte synthetische latex aan toegevoegd worden, om een goed eindproduct te kunnen vervaardigen. Dit heeft te maken doordat de latex te lang onderweg is tijdens het transport naar Europa, om toch een goede matras te kunnen schuimen moet er een deel synthetisch latex toegevoegd worden.

Volledig natuurrubber kenmerkt zich door zeer goede kruisverbanden tussen de cellen en heeft een luchtige structuur (zoals een brood). De kruisverbanden tussen de rubber cellen zorgen ervoor dat de rubberkern heel soepel kan bewegen en naar je lichaam kan aanpassen zonder als een drilpudding aan te voelen. Tevens hebben de cellen een zeer grote treksterkte binnen deze cellen, De kern is heel sterk en scheurt niet en heeft een zeer goede vochtregulatie.  Vliegtuigbanden en racebanden zijn ook van natuurrubber, zo kunnen zij de klap op de grond beter opvangen en hebben meer grip op het asfalt.

Matrassen die vervaardigd worden met synthetische latex dienen harder geschuimd te worden. Anders is de matras niet stabiel en voelt hij zweverig aan. Synthetisch latex heeft ook een gesloten celstructuur en bij het doorsnijden zal de binnenkant meer als een mona-toetje aanzien en voelen.(100% natuurrubber heeft een open broodstructuur). Synthetische latex heeft minder goede ventilatie (eerder kans op schimmelvorming) en heeft minder onderlinge treksterkte. Bij snel optillen en sjouwen van de kern kan deze makkelijk scheuren.

Om deze ventilatie beter te maken en de harder vervaardigde matrassen toch soepeler te maken hebben ze Talalay latex matras  ontwikkeld om op die manier dichter bij het ligcomfort van het natuurlatex matras te evenaren. Dit proces van natuurlatex gemengd met synthetische latex wordt tijdens het produktie proces cellen te bevroren en daardoor “open” de cellen  zich en ontgaat er een betere doorruchtbaarheid van de kern. Dit proces verbruikt natuurlijk meer energie en het schuim heeft een ondanks het aandeel natuurrubber toch een kortere levensduur dan de volledig natuur variant.

Wij ervaren dat onze klanten die de afgelopen 30 jaar bij ons deze natuurrubber matrassen hebben aangeschaft, 15 tot 20 jaar nadien terugkomen om WEER deze natuurrubber matrassen aan te schaffen.

Dit is zo een groot compliment dat wij dan ook vol vertrouwen achter dit product staan en u dit van harte kunnen aanbevelen.


HET PRODUKTIE PROCES VOLGENS SCHEMA

KUSSENS UIT VOLLEDIG NATUURLATEX