onze geschiedenis

hoe het allemaal begon.....

America is al bijna 35 jaar een begrip als het gaat om goed slaapcomfort. In 1985 begon het allemaal met een schaapskudde. In steden als Breda en Oosterhout liet Meindert America zijn schapen grazen in parken, op dijken en in natuurgebieden. De schapen zorgden voor een goed en natuurlijk onderhoud van het landschap en van de wol werd het eerste “America” wollen dekbed gemaakt. Inmiddels een begrip in de regio! Dit wollen dekbed viel goed in de smaak door de niet te evenaren eigenschappen van wol; in het bijzonder de vochtregulatie van dit natuurlijke materiaal. Wol neemt tot een derde van zijn nettogewicht aan vocht op, zonder nat aan te voelen en zijn overige eigenschappen te verliezen. Van nature heeft wol een gelijkmatige luchtverdeling. De vraag naar wol producten nam toe en al snel werd het uitgebreid met onder ander kussens, onderdekens en later ook assortiment matrassen, lattenbodems en boxsprings.

 
image-300x225

Alleen de beste materialen zijn goed genoeg
America Beter Slapen heeft haar showroom aan huis.  Ze zetten hier hun liefde voor het maken van ambachtelijke duurzame producten voort. Naast het gebruik van natuurlijke materialen gingen we op zoek naar andere grondstoffen, die voldoen aan onze hoge eisen voor het vervaardigen van matrassen. We hebben nu ook matrassen met vochtregulerende kenmerken, drukverlagende eigenschappen en een wasbare tijk. Door onze jarenlange ervaring is het ons gelukt een persoonlijk instelbare boxspring te ontwikkelen, waarmee wij met trots durven te zeggen ons te kunnen onderscheiden van de rest van de markt!

Persoonlijk contact
Te midden van de grote merken streven wij juist naar een gemoedelijke en persoonlijke benadering. In onze nostalgische maar sfeervolle showroom geven wij u de juiste begeleiding in het kiezen van uw nieuwe slaapsysteem. Uw matras of boxspring wordt door onszelf gemaakt en bij u thuis afgeleverd en geïnstalleerd. Op deze manier houden wij direct contact met onze klanten en blijven wij streven naar een nog hogere kwaliteit comfort en lijven we op zoek naar nieuwe concepten.

Tevredenheidsgarantie
Wij geven tevredenheidsgarantie bij aankoop van een compleet slaapsysteem zodat u gerust kunt gaan slapen en verzekerd bent van de juiste keuze. Zie verder op onze website onze voorwaarden.

Bezoek onze showroom
Via deze site proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over onze producten en u te begeleiden bij het maken van de juiste keuze, maar uiteraard kunt u natuurlijk zelf ervaren in onze showroom aan de Vrachelsestraat 64, Den Hout in Noord Brabant, wat onze passie is voor het optimale slapen, de uitmuntende kwaliteit en de vakmanschap.

Graag tot ziens in de enige echte ambachtelijke beddenmakerij van Nederland, waar de koffie altijd klaar staat voor u!